Nyttårstur i snøen

Da varmegradene kom til Oslo i romjula pakka vi sekkene og dro til fjells.
Mormor og morfar har hytte omtrent på tregrensa hvor det er godt med snø og noen få kuldegrader.

Men vi har med troll på tur og selv om vi skal kose oss på hytta så skal dagene tilbringes ute.
Derfor pakker vi det vi har av turutstyr og selvfølgelig lavvoen.
Når den står oppe fungerer den som varmestue og et naturlig midtpunkt i uteleken.

En pust i bakken og  en matbit
Bålet gir varme og mulighet for matlaging. Middagene spiser vi inne når vi er på hyttetur, men lunsjen kan vi fint lage på bålet.
Siden det er nyttår koser vi oss litt ekstra med vafler på bålet. Oppskriften er mormors, men gode oppskrifter finnes overalt på nett.


Til stekingen bruker vi et turvaffeljern fra Eagle products. Det fungerer helt optimalt.
Bare husk å ha god varme i bålet og forvarm jernet før stekingen.
Snu jernet hvert 30 sek. ca. og før du vet ordet av har du gode vafler akkurat som hjemme. Bare firkantede. Serveres med syltetøy, brunost, sukker og rømme, gjerne varme.

Godt nyttår!

Legg igjen en kommentar